Nye stramninger på vej mod Salmonella Dublin

Fra årsskiftet må der ikke længere købes niveau 2 dyr til slagtekalveproduktionen. Målet er, at den danske kvægproduktion skal være fri for Salmonella Dublin i 2020. Dette bliver en udfordring for kalveproduktionen men også i høj grad for mælkeproduktionen.

Du kan læse hele bekendtgørelsen HER.

Det er derfor nødvendigt, at der sættes ind nu. Venter man for længe, kan det medføre store omkostninger til øget kontrol og mange blodprøver.

Høj hygiejne og et stærkt immunforsvar er en meget vigtig faktor i bekæmpelse af Salmonella. Har kalven et stærkt immunforsvar, er kalven modstandsdygtig over for smitte.

Immunforsvaret starter allerede i goldperioden hos koen og kvien; herefter er den første uge hos kalven meget afgørende. Mulighederne for at styrke immunforsvaret opnås ved at tildele kalven den rigtige mængde af organiske mineraler. Det øger også tilvæksten med op til 5 kg i mælkeperioden.

Derfor er bekæmpelsen af Salmonella til at overskue.

Hos Nutrimin står vi klar til at hjælpe jer med at holde besætningen i topform. Kontakt os og lad os aftale et uforpligtende besøg, hvor vi sammen laver en enkel og overskuelig plan til jer.

Erik Løvfeldt Jørgensen
Salgskonsulent, kvæg
Martin Olsen
Salgskonsulent, kvæg