Sikring af råvarer og det færdige foders kvalitet og næringsværdi

Dette års høst nærmer sig med hastige skridt. Vi skal allerede nu forberede os på, hvordan vi bedst lagersikrer værdien af vores efterhånden meget værdifulde råvarer. Trouw Nutrition har i mange år forsket i og samlet erfaring om, hvordan råvarer og færdigblandet foder lagersikres.

Forskel på dag- og nattemperaturer giver optimalt miljø for uheldige skimmelsvampe

Fugtige forhold i siloer og andre lagerfaciliteter fremmer væksten af uheldige skimmelsvampe. I løbet af dag- og natcyklussen svinger fugtigheden som følge af forskellen på dag- og nattemperaturer. Således fordamper og kondenserer fugten fra kornet på vægge og lofter i siloer og lagerfaciliteter i det hele taget. Og også i færdigfodersiloer. Dette skaber et optimalt miljø for uheldig skimmelvækst.

250 kr. pr årsso i en smågriseproduktion, og måske en 20’er pr produceret slagtesvin.

Skimmelsvampe reducerer den ernæringsmæssige værdi af råvarer og foder ved at forbruge næringsstoffer fra foderet. Det er videnskabeligt dokumenteret at næringsstoftabet kan være så højt som 7%. Alt afhængig af kornprisen vil et næringsstoftab af den størrelse kunne løbe op i 250 kr. pr årsso i en smågriseproduktion, og måske en 20’er pr produceret slagtesvin.

Fakta og konsekvens ved Selko Fylax

Reducér risikoen for skimmelvækst med Fylax® Forte HC

Fylax®- Forte HC er en del af Trouw Nutrition Feed Safety-programmet. Programmet tilbyder mikrobiel risikostyring og sikrer på simpel vis dine råvarer og dit slutfoder mod uheldig mikrobiel aktivitet.

Fylax Forte HC Safety programmet:

  • Indebærer en simpel håndtering af udfordringer i forbindelse med kvalitetssikring af råvarer og færdigfoder
  • Bevarer den ernæringsmæssige værdi af kornet
  • Sikrer færdigfoderet mod uheldig skimmelvækst
  • Forlænger det færdigblandede foder dets holdbarhed

Selve påførslen er forholdsvist simpel, installeres nemt og uden større investeringer og er erfaringsmæssigt uden risiko for korrosive skader på anlæg eller lager faciliteter.

Eksempel på anlæg:

Slå på tråden til Palle

Udgivet d. 23. maj 2023 af

Fotografen er på vej
Palle Hemmingsen
Special konsulent, svin