Skab bedre tarmflora ved at forlænge perioden med mælketilskud

Variation i smågrisenes fødselsvægt giver større udsving i pattegrisenes livskraft og overlevelse.

De undervægtige grises mave-/tarmkanal er ofte ikke færdigudviklet, hvilket kan hindre en optimal fordøjelse af næringsstoffer.

Mikroorganismer i mave-/tarm kanalen betragtes som en vigtig del af kroppens forsvar over for sygdomme samt sundhed.

Ved at forlænge perioden med mælketilskud styrkes mikroorganismerne, og der opnås en positiv effekt på foderoptagelse, tilvækst og sundhed – resultatet viser sig i din E-kontrol og dermed også på bundlinjen.

Herunder nogle generelle oplysninger om vores filosofi og produkter vedrørende supplerende mælketilskud til smågrise

Proteiner og laktosekilder

Tabel:Udenlandske anbefalinger til indhold af laktose.

Grisenes vægt Min. indhold af laktose i % Maks. indhold af laktose i %
3-5 kg 20 50
5-7 kg 15 30
7-12 kg 5 15

Tokach et al. 1997 – Mavromichalis, 2002

CulinaMilker mælkeerstatning med et laktoseniveau på ca.omkring 45%.

I blandingen bruges der sød vallepulver som den vigtigste laktosekilde,og blodplasma som hovedproteinkilde (19% råprotein).

Små ingredienser med store fordele

CulinaMilk er fremstillet med det formål at mindske dødeligheden blandt de svageste smågrise.

Ca. 2 dage efter fødslen er smågrisen lidt i underskud for kolostrum og er dermed også tilført immunitet. Når grisen er ca. 4/5 uger gammel, er immuniteten oppe på et acceptabelt niveau.

Egen Produktion

Ægge- og colostrumpulveradskiller CulinaMilk fra andre mælkeerstatninger. De to ingredienser sørger for nem optagelse og maksimal tilvækst blandt de mindste smågrise.

Ingredienserne er meget dyre; det giver udfordringer, hvis du udelukkende fokuserer på omk. pr. gris. Læs her, hvad SEGES har gjort sig af erfaringer, og hvorfor din investering tjener sig hjem.

Enzymtræning med Culina Liquid

Culina Liquid stabiliserer og forbedrer tarmsundheden, og indholdet af letfordøjelige proteiner og hvedeproteinkoncentrater øger den samlede fermentering i tarmen hos smågrisen. Det sikrer øget foderoptagelse efter fravænning.

Vi har succes med flydende præstarter til fodring af smågrise. Vi behøver ikke at gå ind i detaljerne om enzymaktiviteten; der er mere end rigelig statistik om dette,  som viser, at vi kan starte stivelsesfodring efter ca. 2 uger.

Med Culina Liquid kan vi begynde at fodre kornråvarer gennem Cups. Vores konkurrenter arbejder med opløselige produkter, der ofte er baseret på mælkeprodukter. Stivelsesniveauet er derfor meget lavere i andre opløselige præstartere.

Jørgen Jagd
Salgskonsulent, svin