Fokus på nuancer der gør en forskel

Til patte- og smågrise

Kombinationen af gode afregningspriser på smågrise og mange levendefødte gør det endnu vigtigere at fokusere på at holde liv i pattegrisene. Mange laver ammegrise, hvilket er tidskrævende, og alternativer med mælkekopper kører mange steder på højtryk og bidrager med næring til pattegrisene.

Dette mærker vi også hos Nutrimin, hvor der er øget fokus fra kunder på mælk og startfoder til patte- og smågrise. Derfor har vi denne uge fokus på gode varer til de mindste grise.

Vi sætter fokus på og tilbyder mælk og startfoder til stærke priser netop nu.

Mælkeprodukter

Når vi taler om mælkeprodukter til patte- og smågrise, kan de opdeles i to kategorier:

  • Mælk til mælkekopanlæg i farestalden som supplement til soens mælk.
  • Fodermælk, beregnet til optimering af foder og typisk til fravænnede grise.

Mælk til kopper

I vores mælkeprodukter til mælkekopper anvendes typisk vallepulver, skummetmælkspulver og forædlede varianter heraf. Blandingerne har et højt indhold af laktose. Det letfordøjelige protein kommer hovedsagelig fra de forædlede mælkeprodukter, samt to produkter indeholdende protein fra blodplasma, som bidrager til et stærkt immunforsvar. Det vegetabilske protein består blandt andet af hydrolyseret hvedeprotein.

Udover mælk tilsættes vegetabilsk fedt i form af kokos- og palmefedt, der minder om soens mælkefedtprofil. Dette udgør en del af energikilden. Mælkepulveret er tilsat vitaminer og mineraler, der er tilpasset grisenes behov. I NutriMilk 1 og 2 suppleres mælken med naturligt E-vitamin og organisk bundet selen, der styrker immunforsvaret.

Alle vores produkter til mælkekopper er tilsat syre og probiotika, som hjælper med at opretholde en sund fordøjelse.

Mælk til foderoptimering

Vores fodermælk er nedklassificeret modermælkserstatning, der i bund og grund er spraytørret komælk, tilsat ekstra fedt/energi fra kokosfedt. Mælken er ikke tilsat andre råvarer, og er derfor det nærmeste man kommer på ren mælk. Den indeholder kun det naturligt forekommende protein, som bidrager til en sund fordøjelse.

Højt indhold af laktose giver smag og stabil foderoptagelse, både i foderet, som topdressing og opblandet i lunkent vand til grise, der har behov for et boost/hurtig energi.

Startfoder til patte- og smågrise

Nutri Complete serien er startfoder til patte- og smågrise op til 9 kg. Foderet er fast sammensat og indeholder varmebehandlede, forædlede, letfordøjelige råvarer, som med laktose, kulhydrater, stivelse og protein bidrager til høj foderoptagelse og en unik foderudnyttelse hos grise, hvis fordøjelsessystem endnu ikke er fuldt udviklet.

1. forsøg med smågrisefoder

2. forsøg med smågrisefoder

Complete er optimeret med aminosyrer efter den nyeste viden fra Trouw Nutrition og Seges. Mineraler og vitaminer er nøje afstemt for at give grisene de bedste forudsætninger for en god start. Complete indeholder vores egen unikke syre, der sammen med esterificerede fedtsyrer og probiotika bidrager positivt til en sund mave og tarm.

Kontakt mig eller en af mine kolleger for rådgivning om mulighederne for dine mindste grise. Tak for tilliden.

Udgivet d. 07. juni 2024 af

Søren Thomsen
Søren Thomsen
Salgkonsulent, svin