Fra Goldko til Guldkalv

Sikring af guldkalven starter, inden kalven bliver født. Derfor tilhører goldkøerne den dyregruppe, der bør have størst opmærksomhed. Det er her grundlaget for en høj topydelse skal forberedes. Det er vigtigt, at grovfoderet har en god foderværdi, og rationen er rigtigt afstemt, så immunsystemet bliver styrket. Få din fodringskonsulent til at afstemme goldrationen eller kontakt Nutrimin. Vi leverer den rigtige goldko- mineralblanding afstemt efter din goldko-strategi, så koen får den bedste start på næste laktation.

Det er meget vigtigt, at kalven får den bedste start på livet. Det sker gennem en høj råmælkskvalitet, som yder beskyttelse mod staldmiljøet på bedriften og styrker kalvens immunforsvar. Det er her, vi gerne byder ind med vores viden.

For at få kalven godt fra start anbefaler vi:

Straks efter fødsel tildeles kalven Calf Protector, som er en pasta rig på energi og høje værdier af IgG. Calf Protector støtter immunforsvaret og minimerer effekten af sygdomsfremkaldende bakterier. Der tildeles et højt indhold af vitamin A, B12, C, E og organiske mikromineraler, som kalven er i stand til at udnytte.

Af den første udmalkning tildeles kalven 2,5 l frisk råmælk indenfor 15 minutter efter malkning. Dette sikrer en høj råmælkskvalitet. Råmælken bliver hurtigt forurenet, hvis mælken står for længe efter udmalkning. I råmælken tilsættes fra 0 til 250 gram Bimulac Ekstra afhængigt af indholdet af IgG. Herefter er kalven optimalt dækket ind med vitaminer, mikromineraler samt et IgG-indhold på minimum 250.

Efter råmælken skiftes til Mælkeerstatning Supreme S60 Bio, som er baseret på 60% skummetmælkspulver, organiske mikromineraler samt gærproduktet mos, der beskytter de positive mælkesyrebakterier og hæmmer de patogene bakterier. Der kan forventes en synlig effekt ved brugen af Nutrimins nye mælkeerstatning.

Kom ind på vores stand A-1138 på Nutrifair, hvor vi glæder os til at fortælle dig meget mere om vejen fra ”Goldko til Guldkalv”. Her har vi også et godt tilbud, som du har svært ved at sige nej tak til. 🙂

Erik Løvfeldt Jørgensen
Salgskonsulent, kvæg