Nutri Novo Liquid for sunde og raske kalve

Der kan fra tid til anden opstå udfordringer med at opretholde en god og sund mave-tarmsundhed ved kalve i mælkefodringsperioden. Derfor kan det være nødvendigt at se sig om efter muligheder for at få mave-tarmsundheden tilbage på sporet.

Nutri Novo Liquid er et mix af organiske syrer (medium-og kortkædede fedtsyrer og myresyre) samt monoglycerider, der bidrager til at nedbryde mælken bedre og hurtigere, hvilket giver dårligere betingelser for grampositive såvel som gramnegative bakterier fx E.Coli, Clostridier samt Salmonella.
Monoglyceriderne har også en stærk antibakteriel effekt og virker i hele mave-tarmsystemet. Samtidigt er monoglyceridernes virkning ikke påvirket af pH, de lugter ikke, og så er de opløselige i vand og mælk. I tyktarmen nedbrydes monoglycerider og optages som energi.

Nutrimin anbefaler tilsætning af Nutri Novo Liquid i hele mælkeperioden for at styrke mave-tarmsundheden ved kalvene.

Den er meget nem at opblande i såvel mælk som vand, da den er flydende og 100 % vandopløselig.

Lovgivningsmæssigt er Nutri Novo Liquid at betragte som et tilskudsfodermiddel. Den er PH neutral og kræver ingen HACCP.

Anbefalet dosering er fra 0,1 – 0,15 % (1 – 1,5 dl til 100 liter mælk).

Når dine kalve er sunde og raske med en god tilvækst, vil din bundlinje blive styrket. Arbejdsglæden ved at passe trivelige kalve er også meget større.

Vi har både kalve- og mælkeproducenter, som tilsætter det til alle deres kalve i mælkeperioden med gode resultater.

Har du udfordringer med dine kalve, så kontakt kvægteamet hos Nutrimin.

Anders Bisgaard Møller
Faglig chef, kvæg