Prioriter at få rengjort dine kornlagre, før det bliver høst

Uønsket liv

Kornsnudebiller og andre skadedyr er en uskik. Her sidst på fodersæsonen kan det dog være svært helt at undgå den slags ”uønsket liv”.

Omsorg for det kommende års foderproduktion

Rengøring og bekæmpelse af uønsket småkravl skal foretages nu, hvor det gamle høstår lakker mod enden, og beholdningerne er til at overskue. Det er her, vi starter øvelsen med at vise omsorg for den kommende års foderproduktion.

Før ny høst lægges ind

I amerikanersiloer, andre siloer, planlagre og andre lagerfaciliteter vil kornsnudebiller, kornmider og deslige gøre skade på vort korn, hvis de får lov at udvikle sig. Dem skal vi til livs, før ny høst lægges ind. 

Væk med skidtet

Start med at fjerne alt gammelt korn, støv og skidt. Fej ned, brug trykluft, skrab revner ud med en spartel, fej sammen og støvsug. Gammelt korn, støv og skidt skal helt væk. Og det skal væk fra både lager og de tilhørende transport- og indtagningsfaciliteter. Væk med skidtet.

Kemi i revner og sprækker

Derefter kan man pudre/sprøjte med et godkendt middel mod kornsnudebiller, kornmider og andet småkravl, der typisk gemmer sig i revner og sprækker.

Slå på tråden og lad os få en snak om rettidig omsorg for ny høst.

Anders Hedegaard
Faglig chef, svin
  • +45 24 84 74 90

  • ah@nutrimin.dk