Problemløsere

Tak for besøget

Tak til alle, som besøgte os på Landskuet i Herning. Vi havde nogle gode dage, hvor vi fik lejlighed til en uformel snak om de forskellige produkter, Nutrimin tilbyder i dag. Sortimentet er udvidet efter overtagelsen af foderdelen fra Mosegården A/S.

Nye produkter i Nutrimin

Ud over Mosegården A/S’ salg af mineraler, har Nutrimin A/S overtaget salget af MasterLick, AgroVit problemløsere samt salget af MasterSan og SDA Strøelse.

Problemløsere

AgroVit serien består af en række forskellige produkter, bl.a. AfterCalving, StrongCalf, KetoStop, DiaStop og mange flere. De anvendes i perioder, hvor dyrene er i stressede situationer. Det kan f.eks. være umiddelbart efter kælvning eller til at genoprette væskebalancen i forbindelse med varmt vejr eller sygdom.

Dosering af AfterCalving

Vejledning til at blande AfterCalving

I de tre dage som Landsskuet varede, har der været stor interesse for AgroVit AfterCalving. Den fås i en udgave til konventionelle besætninger og en til økologiske besætninger. I forbindelse med snakken om AgroVit AfterCalving har der ofte været tale om doseringen. I den forbindelse er det vigtigt at gøre opmærksom på, at begge versioner af AfterCalving indeholder mindst 4% Calcium, hvilket er vigtigt i forbindelse med koens start på en ny laktation. Vi anbefaler en dosering på 1 kg AgroVit AfterCalving opløst i 20 liter vand. Denne dosering tildeler en betydelig mængde Calcium (40 gram) samt organisk Selen, let optagelig energi og vitaminer, der fremmer optagelsen af Calcium og Magnesium. En mindre dosering vil betyde en mindre tilførelse af vigtige næringsstoffer til koen – f.eks. svarer 40 gram Calcium cirka til indholdet af Calcium i 30 liter mælk. Indholdet af ”appetitvækkere” giver koen øget ædelyst og hjælper koen i de første kritiske timer efter kælvning. AgroVit AfterCalving skal tildeles hurtigst muligt efter kælvning, for at sikre at koen selv drikker opløsningen og for at sikre optimalt udbytte af tildelingen.

God sommer til alle

Vi ønsker alle en rigtig god sommer. Hvis der skulle opstå en situation, er der altid en kvægkonsulent til rådighed, så ring bare.

Udgivet d. 14. juli 2023 af

Lars Frøkjær
Lars Frøkjær
Salgskonsulent, kvæg