Salget af Nutrimin er nu endelig godkendt

Det er nu snart længe siden, at vi annoncerede, at vi havde til hensigt at sælge Nutrimin til hollandske Nutreco, i Danmark bedre kendt som Trouw. Nu er salget så langt om længe blevet godkendt af de danske konkurrencemyndigheder, og vi kan begynde at arbejde med tingene.

Et af de områder, hvor vi allerede nu kan se fordelen ved at være en del af et større netværk, er på indkøbssiden. Hele branchen er enormt udfordret af forsyningsproblemer, primært på varer fra Østen, men også varer fra Europa giver større og større udfordringer. Vi har allerede hørt om flere kollegaer rundt om i Europa, der ikke længere kan opfylde deres kontraktlige forpligtigelser, fordi de ikke kan skaffe varer. Vi er endnu ikke kommet i denne situation, både fordi vi kan samarbejde i branchen, men også fordi vi nu kan trække på Nutrecos betydeligt større indkøbsvolumen. Forsyningssikkerhed har fået en helt ny betydning under Corona, og ud over at Nutreco kan hjælpe med at fremskaffe forsinkede varer, er vi nu gået i gang med at finde de områder, hvor Nutrecos større indkøbsvolumen kan give Nutrimin besparelser. Ting der skal gøre Nutrimin mere konkurrencedygtig og dermed interessant for flere landmænd.

Ud over at have fået flere muskler på indkøbssiden har vi også fået adgang til en af branchens største udviklingsafdelinger og et hav af innovative løsninger, der kan være interessante for de danske landmænd. Arbejdet med at undersøge de nye muligheder er lige begyndt, men vi forventer at kunne præsentere de første produkter på Nutrifair i januar.

På svinesiden har Trouw længe arbejdet med smågrisefoder uden zink, og de har allerede gjort sig mange erfaringer og har i dag produkter på markedet, der fungerer fortrinligt. Trouw har således også deltaget i forsøg under Seges med lovende resultater, og vi forventer, at det vil være i dette segment, det nye samarbejde først bliver synligt.

Også på kvægsiden har Trouw en lang tradition for spændende produkter, og også her forventer vi snarligt at kunne præsentere produkter/løsninger, der kan finde anvendelse hos vores kunder.

Så alt i alt tror vi på, at Nutrimin er blevet en stærkere spiller på det danske marked, og vi vil være med til fortsat at sætte vores præg på branchen til gavn for dansk landbrug – vi har brug for det mere end nogensinde.

Torben N
Torben Nielsen
Salgsdirektør