Vi bliver alle klogere

SEGES med ny Kvæg basismineralblanding

Seges har udarbejdet en ny Kvæg basismineralblanding, som har til formål at sikre, at højtydende malkekøer får passende med mineraler og vitaminer (1). Med udgangspunkt i denne kan man bestille gårdblandinger tilpasset særlige behov.

Den nye basismineralblanding skal ses i lyset af kritik af de gamle type-mineralblandinger, hvor bl.a. indholdet af magnesium, mangan, kobber, jod og vitamin A menes at være for højt og E-vitamin for lavt. SEGES forventer, at den nye Kvæg basismineralblanding kan dække malkekøers mineralbehov både ved græs- og majsbaseret foder. Dette bliver interessant at følge velvidende, at græs og majs er to typer grovfoder med forskelligt mineralindhold.

Kvæg basismineralblanding er i to versioner:

  • Kvæg Basis Mikro – 100-grams blanding, der indeholder et minimum af kridt og typisk vil kræve supplerende kridt.

  • Kvæg Basis Kridt – 250- grams blanding, der kan anvendes uden supplerende kridt.

Evidensbaserede tiltag hilses velkommen, og det er en god udmelding, at SEGES vil følge op på den nye basismineralblanding i praksis.

Der er stadig brug for at undersøge kvægs behov i forhold til produktion, fysiologiske og sundhedsmæssige vilkår. Der er også stadig brug for undersøgelser af vitaminer og mineraler i forhold til at dække de forskellige behov. Det er vanskeligt at angive eksakte værdier for vitaminer og mineraler til kvæg.

Kontakt gerne Kvæg-teamet i Nutrimin for en gårdblanding, der passer din produktion!

(1)KvægInfo 2610

Anine
Anine Dorthea Jakobsen
Salgskonsulent, kvæg