Status på udfasning af brugen af medicinsk zink

Stille og roligt glider brugen af medicinsk zink omkring fravænning ud af hverdagen hos de danske smågriseproducenter. Samtidig oplever vi blandt landmænd en positiv tilgang til at gøre sig egne erfaringer. Langt de fleste vil have fundet gode alternativer til brugen af medicinsk zink før deadline sommeren 2022.

Endnu ingen ”De vises sten”

Hele branchen har arbejdet på højtryk for at finde ”De vises sten” i form af et fravænningsfoder eller et tilsætningsstof, som kan gøre det ud for brugen af medicinsk zink. Det ser dog ikke ud til, at der er nogen, der indtil videre har fundet ”disse vises sten”. De nemme løsninger ligger altså IKKE lige for.

Det er de daglige rutiner, der gør forskellen

Hos Nutrimin har vi sat os et ambitiøst mål om, at fodringsomkostningerne til fravænningsfoderet, IKKE må blive højere end de var, ligesom det heller ikke må gå ud over produktiviteten. Vi har udviklet et ”Safe” alternativ til vores standard blandinger. Fakta er at hyppig fodring med frisk foder, lidt men tit, både før og efter fravænning i langt de fleste tilfælde gør tricket. De vedholdende konsekvente rutiner, rugbrødsarbejdet, gør endnu engang forskellen.

Fokus på mavetarmsundhed med NutriNovo

Er nervøse eller linde maver en udfordring, oplever vores kunder, at NutriNovo gør en forskel. NutriNovo er et produkt baseret på en elegant teknologi, der kombinerer anvendelsen af organiske syrer med en afbalanceret blanding af monoglycerider. Mikset af syrer og monoglycerider giver NutriNovo en bred antimikrobiel effekt. Produktet fungerer, så snart det er indtaget, og det kan tildeles og doseres efter behov via såvel vand som foder.

Status hos Nutrimin for zinkfri fravænning:

  • En ikke uvæsentlig del af Nutrimins kunder fravænner nu uden brug af medicinsk zink, vel at bemærke på Nutrimins normale Complete 3 eller Complete 5 (standardblandinger).
  • En del har valgt en Complete 3 Safe eller Complete 5 Safe løsning og har udfaset brugen af medicinsk zink med vores Safe alternativ.
  • En del af Nutrimins kunder tager et skridt ad gangen og prøver til med en trinvis reduktion i dosering af medicinsk zink.
  • En del ser tiden an.

Slå på tråden og lad os få en snak om fravænning uden brug af medicinsk zink.

Anders H
Anders Hedegaard
Faglig chef, svin
  • +45 24 84 74 90

  • ah@nutrimin.dk