Trimmede fravænningsblandinger
Flere fibre, en skærpet aminosyreprofil, en afstemt kinetik, en styrket syrebindingskapacitet samt et modificeret energiniveau og en tilpasset palatabilitet er nu en vigtig del af Nutrimins færdigfodersortiment.
Skaleret indhold af specialfibre
Nye studier af vilde pattegrise viser, at naturen tilbyder smågrisene en markant højere mængde resistente fibre end det, vi traditionelt tilbyder ved fravænning. Ved at justere fiberindholdet i foderet nærmer vi os grisenes naturlige ernæringsmæssige behov, og vi understøtter samtidig en normal mavetarmfunktion – også i den sårbare fravænningsperiode.
Skærpet aminosyreprofil
Et øget indhold af treonin og methionin i forhold til en traditionel aminosyreprofil bidrager dokumenteret til en positiv udvikling af tarmfunktionen hos smågrisene, uden at vi af den grund overbelaster mavetarmsystemet med protein. Dette er især vigtigt i en tid, hvor reduceret dødelighed, øget velfærd og ønsket om stabil produktivitet er i fokus. Samtidig bidrager et reduceret råproteinniveau til en fastere og mindre ildelugtende gødning.
Kinetik – et afstemt forhold mellem langsomme proteiner og hurtige kulhydrater
Det trimmede fravænningskoncept bygger på øget viden om forholdet mellem hurtigt og langsomt fordøjelige kulhydrater og proteinkilder. Inddragelsen af fordøjelseshastigheder i sammensætningen af Nutrimins fravænningsblandinger understøtter yderligere den stabile balance i mavetarmsystemet hos patte- og smågrise.
Styrket syrebindingskapacitet
Et reduceret calciumindhold kombineret med probiotika og organiske syrer understøtter smågrisenes normale tarmfunktion. Fravænningskonceptet fra Nutrimin har en lav syrebindingskapacitet, som understøtter et lavt pH i maven og dermed en stabil nedbrydningsproces af det optagede foder, er afgørende for succes ved fravænning.
Afstemt og modificeret energiniveau
Nutrimins fravænningskoncept har som noget nyt et nedjusteret energiindhold i forhold til tidligere. Grisenes aktuelle behov tilgodeses fortsat. Erfaringer og afprøvninger hos vores hollandske kolleger har vist, at mindre koncentrerede fravænningsblandinger fungerer sikkert og bidrager til en effektiv fravænning og høj produktivitet – uden at der gås på kompromis med sundhed og tilvækst.
Palatabilitet – om smagbarhed og ædelyst
For lidt og for meget kan fordærve alting. Smag spiller en central rolle i smågrises foderoptag, ikke mindst i fravænningsperioden, hvor de har et medfødt forbehold over for nye smagsindtryk. Smågrise vælger ud fra kendte smage, som for dem forbindes med tryghed. I det trimmede fravænningskoncept bruges kendskabet til råvarernes smagbarhed til at styre foderoptagelsen. Varmebehandlet korn bidrager yderligere til en tryg overgang ved fravænning.
Giv os et kald, og lad os tage en snak om fodringen af dine patte- og smågrise omkring fravænning.
Udgivet d. 06. juni 2025 af
