Bed os om at få tilsat antioxidant til din næste mineralordre

Høst 2022 er der lige om lidt

Når vi snakker tilsætning af antioxidanter imod friskkornsforgiftning, er det vores erfaring, at alternativerne til E-vitamin virker på samme niveau som E-vitamin. Tilsætning af de anbefalede mængder af antioxidanter, som alternativ til E-vitamin, koster med nuværende prisniveauer kun cirka en tredjedel af, hvad en tilsætning af E-vitamin gør. Dette er således løsningen, vi anbefaler igen i år. 

Friskkornsforgiftning

I processen, hvor kornet efter høst modnes færdig, dannes der, via oxidation, blandt andet frie radikaler og peroxider. Frie radikaler er særdeles skadelige for kroppen. Peroxider er reaktive og stærkt oxiderende. Såvel det ene som det andet er sundhedsmæssigt særdeles skadeligt. Stofferne giver en række uheldige symptomer, som populært ofte kaldes friskkornsforgiftning.

Blødninger og uforklarlige dødsfald

Symptomerne kan være alt fra universel tarmblødning til blødninger i og omkring hjertet eller grise, der bare dør af uforklarlige årsager. Dyrlægen konstaterer ofte nedsat immunforsvar, muskeldegeneration, forstørret hjerte og lever-nekroser forårsaget af svage cellevægge. Diagnosen vil ofte være E-vitaminmangel som følge af ny høst. Reelt er det de dannede frie radikaler og peroxider, som er problemet.

En billig forsikring og rettidigt omhu

Traditionelt har tilsætningen af ekstra E-vitamin været den mest anvendte løsning til forebyggelse af friskkornsforgiftning. Når vi snakker tilsætning af antioxidanter ved ny høst, er det dog vores erfaring, at alternativerne til E-vitamin virker som forventet og på samme niveau som E-vitamin. Tilsætning af de anbefalede mængder af andre typer antioxidanter end E-vitamin koster med nuværende prisniveauer kun cirka en tredjedel af en tilsætning af E-vitamin, og dette er således løsningen, vi anbefaler igen i år. Uanset hvad, så taler vi om en mindre tidsbegrænset omkostning. En billig forsikring og rettidigt omhu.

Bed os om at få tilsat antioxidant til din næste mineralordre. Høst 2022 er der lige om lidt.

Anders H
Anders Hedegaard
Faglig chef, svin
  • +45 24 84 74 90

  • ah@nutrimin.dk