Det nye korn kan give problemer med mavesår

Det nye korn kan give problemer med mavesår.

Indtil videre er høsten af korn forløbet rigtig godt. Der er høstet korn af en god kvalitet og mange steder med en meget lav vandprocent.

Når kornet er meget tørt, kan det blive til pulver i møllen, og den gavnlige struktur forsvinder. Strukturen er meget vigtig for mavesundheden, og når andelen af meget fine partikler bliver for høj, kan det give mavesår.

Mavesår kan give blege og utrivelige grise med nedsat ædelyst evt. med sort knoldet gødning. Mavesår kan også give pludselige dødsfald.

Mens kornet er frisk, bør der laves en sigteprofil så ofte som muligt. Så kan man finde det rette sold/indstilling af møllen.

Ved sigtning er det vigtigt, at det er samme metode, der bruges hver gang, da resultatet ellers nemt kan variere. Udnævn en specifik medarbejder til opgaven, og følg anbefalingerne i skemaerne:

Thomas Lund Eriksen
Markedschef, svin