Først og fremmest et godt nytår til jer alle.

Om stærke løsninger, hvor udfordringen er løse maver omkring fravænning.

Løse maver omkring fravænning er stadig en ikke ukendt udfordring for mange.

Vi har nu i knapt et halvt år levet uden muligheden for tilsætning af ekstra zink i foderet og har gjort os en del erfaringer. Generelt synes vi, at udfasningen af den medicinske zink er forløbet mindre smertefuldt, end vi havde frygtet. Der er dog stadigvæk enkelte, der har svært ved at undvære tilsætning af medicinsk zink. Løse maver omkring fravænning er nok stadig en ikke ukendt udfordring for mange.

Kvalitetssikre sojakoncentrater

Vi har gennem noget tid evalueret på hvilke sojaprodukter vi skal bruge i fabrikken. Baggrunden er blandt andet, at der har været en del turbulens på råvaremarkedet, ligesom øgede energipriser har forskubbet prisrelationerne produkterne imellem. Fremover vil følgende produkter være til rådighed på fabrikken:

AX3 Digest

Alfasoy 530

EP 200

EP 200 er nu vores primære sojakoncentrat til salg som ren råvare.

Vi er glade for, at vi nu har fået muligheden for at kunne tilbyde AX3 Digest i vores smågrisekoncentrater, da erfaringerne fra staldgangen med AX3 Digest er meget positive. Erfaringerne med Alfasoy 530 er ligeledes overordentlig positive. EP 200 har vi rigtig gode erfaringer med gennem flere år, og i takt med at produktet er blevet mere stabilt, er det nu også en vigtig råvare i vores Care sortiment. Indhold af mælkesyre i EP 200 ligger højt i forhold til de fleste andre sojakoncentrater. EP 200 er nu vores primære sojakoncentrat til salg som ren råvare.

Specialdesignede organiske syrer

Jeg vil også her igen slå et slag for vores Selko syrer, som har gjort en stor forskel både til styring af vådfoder, men også via vandet til smågrisene. Vores Nutri Novo syre, som nu også findes i en udgave, der er virksom mod streptokokker – en udfordring der ifølge dyrlæger er stigende, er også et kærkomment værktøj at have på hylden.

Slå på tråden til undertegnede og få en løsningsorienteret snak. Vi mener selv, at vi med ovennævnte sojakoncentrater og specialdesignede syrer står rigtig stærkt i forhold til at finde løsninger, der hjælper vores grise og kommer ud som værdi for vores kunder. Ikke mindst, hvor udfordringen er løse maver omkring fravænning.

Udgivet d. 13. januar 2023 af

Thomas Lund Eriksen
Thomas Lund Eriksen
Markedschef, svin