Giv kalven en god start med NutriMix Kalvestruktur Non-GMO

Kalvestruktur er en kalvestartblanding, der primært bruges i mælkefodringsperioden, indtil kalven er 8 uger gammel, men den kan også med fordel bruges op til kalven er 4 måneder gammel.

Kalvestruktur indeholder:

  •     Knækkede majskerner
  •     Roepiller
  •     Sojaskaller
  •     Sojaskrå
  •     Varmebehandlet hvedehalm
  •     Sirup

Råproteinindholdet i Kalvestruktur er på 15,6% og er afstemt med mikromineraler og A, D og E vitamin. Proteinindholdet dækker kalvens behov i mælkefodringsperioden, men er relativ lavt, fordi halm/struktur udgør 15% af blandingen.

Kalvestruktur er velsmagende… slik i foderskålen 😊

Som navnet antyder, så er Kalvestruktur et fuldfoder, der indeholder stråfoder, og derfor er det ikke nødvendigt at tildele stråfoder i høhækken. Det er vigtigt, at kalven tildeles et tørfoder sammen med mælk indtil omkring 8 ugers alderen. Først fra 8 uger, hvor vommen begynder at udvikle sig, kan kalven begynde at udnytte og omsætte ensilage, hvis kalvene f.eks. tilbydes malkekøernes fuldfoder.

Ædelysten til Kalvestruktur er stor og kan med fordel tilbydes kalven, når den er få dage gammel.

Kalvestruktur støtter en stabil tarmflora og dermed en god tilvækst. Hold altid øje med, hvordan kalvene æder tørfoder. Sortering kan være et tegn på, at kalven har ondt i mave eller lunger.

Der er tilsat sirup til Kalvestruktur. Dette giver en god smag, og så har det også den sidegevinst, at fluer i sommermånederne ikke er tilbøjelige til at sætte sig på foderet, hvilket gør det lettere at holde en høj hygiejne i kalvenes foderskåle.

Det er vigtigt, at den spæde kalv kun får tildelt netop den mængde foder, den kan nå at æde inden næste fodring. Dvs. at skålen når at blive helt tom.

NutriMix Kalvestruktur kan nu leveres i 20 kg poser.

Husk også, at det nu er tid til at kalvedækken til den spæde kalv.

Ring gerne og hør, hvilke produkter Nutrimin ellers kan tilbyde til kalvens gode opstart.

Anders Bisgaard Møller
Faglig chef, kvæg