Godt begyndt, nu halvt fuldendt

Produktionen af smågrise uden brug af medicinsk zink i fravænningsperioden er hos vore kunder kommet godt fra land. Adskillige tester om den medicinske zink er nødvendig i netop deres produktionssystem. Og i et marked, hvor prisen på grisen er lav, giver det faktisk god mening at teste muligheder netop nu.

Der er faktisk penge at spare

Nutrimin udvikler til stadighed på bestående og nye produkter. Når det omhandler færdigfoder til smågrise, har vi siden 2019 udviklet på startblandinger i mel med forskellige sammensætninger af råvarer, der letter perioden omkring fravænning for de ny-fravænnede grise. I dette tilfælde er der faktisk penge at spare.

Nutri Complete Safe på markedet

I samarbejde med kunder, der har assisteret ved de fysiske test, og med indsamling af data har Nutrimin udviklet en ny ”Safe” produktserie. Safe-linjen er et skånsomt alternativ til den velkendte Complete serie. Siden det tidlige forår har den nye Nutri Complete Safe gjort lykke på markedet.

Ikke så ringe endda

Det sidste kvartal har vi derfor jævnligt fået tilbagemeldinger fra brugere og ikke mindst slutbrugerne, nemlig grisene. I langt de fleste tilfælde sker overgangen fra de velkendte Nutri Complete fravænningsblandinger tilsat medicinsk zink over til Nutri Complete Safe serien uden tilsat medicinsk zink uden de store sværdslag. Den sunde skepsis afløses af et ”ikke så ringe endda”.

Før deadline

Der er lidt delte meninger om, hvornår det zinkfrie tiltag skal sættes i gang. Det korte svar er, at det skal vi gøre, når der er tid og plads til forandringen. Forandringer kræver typisk lidt ændrede arbejdsgange, og fravænning uden brug af medicinsk zink vil alt andet lige for de fleste kræve øget fokus i den første fase af fravænningen. Så tag skridtet, når der er plads. Men husk samtidig, at deadline er sommeren 2022.

Omkostningsjagt

Ser vi isoleret på foderprisen, er foder uden medicinsk zink billigere end foder, der er tilsat medicinsk zink. Derfor kunne det måske godt være tiden lige nu, hvor indtjeningen er lav, at vi tager skridtet. Så kan vi betragte det som omkostningsjagt.

Hos Nutrimin er vi altid klar til at hjælpe med valget af fravænningsfoder til netop dine grise. Vi tager rigtig gerne snakken ude på staldgangen og giver gerne detaljerede anbefalinger.

September hilsner fra Nutrimin.

Søren
Søren Thomsen
Salgkonsulent, svin