Logistikken udfordrer

Følger man bare en lille smule med i nyhederne, så er man også bekendt med, at verdens logistikveje er udfordret i en grad, der ikke tidligere er set. Ændringer i forbrugsvaner, mangel på containere, havne, der lukker, Coronaudbrud, mangel på chauffører, et skib på tværs af Suezkanalen osv. Udfordringerne står i kø for os alle sammen.

Vi i foderstofbranchen er også udfordret, da prisen på containertransport fra Asien er steget til uhørte niveauer, samtidig med at der er usikre leveringstider. De type varer, vi transporterer, kan slet ikke bære de nye høje fragtpriser, og det har tvunget os ud i at søge alternative transportformer.

Også landtransporten i Europa er udfordret. Vi oplever betydelig længere leveringstider i forhold til tidligere, og i nogle tilfælde kan vi slet ikke få varerne transporteret.

Ovenstående gør, at vi efterhånden også er meget udfordret, når vores kunder ikke overholder vores bestillingsfrister. Vi bruger mængderne af ordrer, der er lagt ind, til at forudsige, hvilke råvarer vi skal bestille hjem, for at sikre at vi ikke løber tør. Men hvis ikke ordrerne er afgivet til tiden, kan vi ikke lave præcise forudsigelser.

Dette er en appel om at få bestilt i tide – fem hverdage før ønsket levering på varetur. Vi får sværere og sværere ved at hjælpe de kunder, som ikke bestiller til tiden, og det er aldrig rart at skuffe en ellers tilfreds kunde. Vi gør altid, hvad der står i vores magt for at hjælpe, og i ni ud af ti tilfælde lykkes det også. Men fremadrettet forventer vi, at det bliver sværere.

SÅ HUSK DET NU – OVERHOLD VORES BESTILLINGSFRISTER!

Torben N
Torben Nielsen
Salgsdirektør