Mineraler til økologiske og konventionelle kvier på græs

Kvier på græs vil normalt være dækket ind med mineraler og vitaminer, men høje temperaturer kan give behov for ekstra salte. Dertil er mange danske jordtyper kendt for et lavt selenindhold. Fra juni til september er kvierne endvidere plaget af fluer og insekter, som både er generende og kan forårsage infektioner.

På Nutrimin arbejder vi med at finde frem til en mineralblanding tilsat hvidløg og grønmel, der vil give en afbalanceret søgning på mineralerne, samtidig med at hvidløg tilsat mineraler er kendt som en metode, der synes at kunne minimere flueplagen. Ny NutriMix Opdræt Hvidløg er et supplement til slikbaljer med hvidløg og dertil en sikkerhed for, at kvierne optager tilstrækkeligt magnesium, selen og mikromineraler.

NutriMix Opdræt Hvidløg tilbydes efter ædelyst i fodertrug på marken. Det er dog vigtigt, at mineralerne kan holdes tørre.

En prøveblanding med 8% grønmel tilbydes i øjeblikket på græs til to hold økologiske kvier. Blandingen er blevet modtaget med en passende appetit, sådan at vi forsigtigt skønner et optag på 50-100 gram/kvie. Det er altid en usikker vurdering, da der normalt vil være en varierende ædelyst mellem dyrene.

Ring og hør nærmere om produktet.

Anders Bisgaard Møller
Faglig chef, kvæg