Nutrimin hilser godt nytår med dugfrisk VLOG certifikat

Nutrimin A/S er klassificeret som fødevarevirksomhed, idet virksomheden producerer mineralblandinger og færdige foderblandinger til landbrugsdyr. Nutrimin skal, som alle andre foderproducenter, der leverer foder til VLOG-certificerede producenter, selv være VLOG-certificerede. Dette gælder for kvæglinien – primært et krav fra mejerierne. Dansk svineproduktion er ikke uden genteknologi, men den forholder sig til branchens eget kvalitetskoncept ”DANISH Produktstandard”.

Det tyske Forbundsministerium for Fødevarer og Landbrug står bag VLOG (Verband Lebensmittel ohne Gentechnik) med henblik på at udstede og administrere licenser. VLOG licens kræver dokumentation på, at produktet er produceret uden genteknologi. Det er oprindelig et ønske fra de tyske forbrugere og eftersom, Tyskland er det største europæiske fødevaremarked, er VLOG allerede implementeret i mere end 3000 produkter i Europa.

En VLOG-certificering dokumenterer, at der ikke anvendes GMO-materiale under dyrkning eller i foder til produktion af landbrugsprodukter. Denne certificering gælder for kød, mælk, æg, honning, korn, morgenmadsprodukter, frugt og grøntsager lige fra landbrug til forarbejdning, herunder også fødevareproducenter og logistik. Virksomheder, der efterlever VLOG standardens krav til produktion, kan mærke deres varer med VLOG logo og/eller ”ohne Gentechnik”.

Anine
Anine Dorthea Jakobsen
Salgskonsulent, kvæg