Julehilsen fra Nutrimin

Et begivenhedsrigt år for både dansk landbrug og Nutrimin går på hæld, og det er tid til at gøre status.

For svineproducenterne startede året fantastisk fint med en fremragende økonomi, kun for at udvikle sig til en ren katastrofe hen over sommeren. Bytteforholdet mellem kød/smågrise og foder er ikke set værre i nyere tid, og hele branchen gisper efter vejret. Som vi ser det, er der desværre ikke udsigt til en snarlig forbedring, tværtimod ser de varer, vi handler med, kun ud til at blive dyrere. Højere priser på de fleste råvarer, forsinkede varer fra Asien, udfordringer med landtransport, Corona-ramte medarbejdere, ja udfordringerne i vores branche står også i kø. Vi kæmper en brav kamp for at kunne levere den lovede sammensætning af varer til tiden. Indtil videre er tingene lykkedes, og vi vil gerne takke vores kunder for tålmodighed og forståelse. Det er en svær øvelse, vi er i gang med. Vi hører desværre om mange eksempler fra hele Europa, hvor kunderne ikke får deres varer.

Kvægproducenterne er begunstiget af en historisk høj mælkepris, men desværre er omkostningerne også steget kraftigt, så økonomien er mange steder stadig anstrengt. Hos Nutrimin oplever vi en solid kundetilgang primært båret af innovative foderløsninger, der hjælper kunderne med at holde foderomkostningerne i ave og produktionen i top. En udvikling, vi forventer, vil styrkes med det nye samarbejde med Trouw.

2021 blev også året, hvor vi valgte at sælge Nutrimin til Hollandske Trouw. Baggrunden var en fyldt fabrik, der tvang os til at tage stilling til fremtiden for Nutrimin. Med Trouw har vi fået en ejer, der vil videreudvikle Nutrimin og sikre konkurrencen i markedet til glæde for dansk landbrug. Samtidig har vi fået øget forsyningssikkerheden af varer, noget vi allerede nu kan se værdien af. At Trouw samtidig har en masse innovative foderløsninger, som, vi tror, vores kunder vil kunne drage nytte af, er kun en ekstra bonus. Efter at have været tvunget til at afvente konkurrencemyndighedernes godkendelse ser vi nu frem til at kunne begynde introduktionen af disse løsninger i det nye år. Vi forventer således at kunne præsentere de første løsninger på Nutrifair i januar.

Til slut vil vi takke for den fortsat store opbakning, vi nyder hos vores kunder, en støtte vi er meget bevidste om og prøver at forvalte på bedste måde. Målet er, at kunderne, også under nyt ejerskab, skal føle, at Nutrimin er en attraktiv samarbejdspartner, der har kunden i højsædet.

Med ønsket om en god jul og et forhåbentligt mindre udfordrende 2022.

Hele holdet bag Nutrimin.

Torben N
Torben Nielsen
Salgsdirektør