Praktikant fra Erhvervsakademiet i Århus

Mit navn er Niels van Veldhuisen

.

Jeg er glad for at have fået lov til at få to ugers praktik ved Nutrimin A/S i forbindelse med min uddannelse som jordbrugsteknolog med speciale i kvæg. Min interesse for kvæg har jeg fået ind med modermælken, da jeg er født og opvokset på en kvægejendom ved Løgumkloster.

Min interesse for Nutrimin har jeg fået de seneste par år, hvor jeg har set, at Nutrimin har haft stor vækst, samtidig med at de har kunnet give mineralmarkedet et frisk pust. Derfor er jeg nysgerrig på at se, hvordan de gør det.

En af de grundene til, at jeg har valgt at uddanne mig videre som jordbrugsteknolog, er for at få en stærkere teoretisk ballast. Som faglært, synes jeg, det nogle gange kan være svært at have en god indsigt i det, man, som landmand, kan blive tilbudt af forskellige løsninger fra konsulenter.

Fodring har, efter min mening, en helt central rolle i mælkeproduktion uanset produktionsmåden. Fodring har rigtig mange aspekter. Et af dem er mineraler og vitaminer, hvor jeg ser meget frem til at blive klogere på det område. Det er derfor rigtig rart at have fået lov til at kunne fordybe sig helt i mineraler, som ellers ikke fylder meget i hverdagens tanker. Ved at kunne følge hverdagen hos Nutrimin, bliver det tydeligt, hvor meget viden der ligger bag, og hvad det har af betydning for produktionen.

Jeg vil gerne sige mange tak for, at jeg har fået lov til at følge hele processen fra produktion til kundebesøg.