Undgå varmestress hos søerne

Tilsætning af 400-500 PPM Betain Hydrochlorid til sofoderet er med til at opretholde et normalt stofskifte og en normal væskebalance. Ubalancer i stofskiftet og ubalance i væskebalancen kan være fatale – både for mennesker og dyr. Selv mindre ubalancer vil kunne give skader på leveren og af tarmvævet.

Sommeren 2018 bød på en lang varm sommer. Hos Bjerggården I/S på Langeland betød dette, at der døde adskillige søer af varmestress. Ejerne tog den beslutning, at dette ikke måtte ske igen. Sommeren 2019 fik de hos Bjerggården I/S derfor tilsat 400 PPM Betain Hydrochlorid til deres sofoder. Desværre blev det først tilsat samtidig med tilsætningen af ekstra E-vitamin op til ny høst, og inden de nåede så vidt, nåede de desværre også i sommeren 2019 at miste to søer.

Denne sommer har Bjergården I/S fået tilsat Betain Hydrochlorid allerede i maj måned. Dette har formentlig bidraget til, at de hos Bjerggården I/S IKKE har mistet nogen søer til varmestress denne sommer. De udtaler: ”Tilsætning af Betain Hydrochlorid giver os samtidig mere ens ugehold og ro på i farestalden.”

Dødsfald i forbindelse med høje temperaturer sker ofte enten tæt på faring, under faring eller lige efter faring. Sådanne søer er meget svære at erstatte, og det koster formentlig i omegnen af 7500 kr. eller mere pr. mistet so.

Udgiften til Betain Hydrochlorid er cirka 12 kr. pr. årsso, eller cirka 6 kr., hvis det kun bruges fra maj til oktober måned.

Kontakt gerne Nutrimin for at høre nærmere om Betain Hydrochlorid.

Torben Poulsen
Salgskonsulent, svin
  • +45 60 25 97 28

  • tp@nutrimin.dk