Vi måtte jo lige lære at passe grise igen

Næsten i mål – om udfasningen af brugen af medicinsk zink

Udtalelserne blandt vores kunder har varieret fra ”det kunne være gået meget værre” til ”vi har jo lært at passe grise igen”. Langt de fleste af vores kunder har således styr på deres fravænning. Og det kører.

Det er dygtigt management og sikre rutiner der gør forskellen

Som foderstofleverandør vil vi gerne redde verden med vores foder. Fakta er, at vi som foderstofleverandør kan hjælpe til med, at foderet IKKE er den begrænsende faktor. Men fakta er også, at det er dygtigt management og sikre rutiner, der i sidste ende gør forskellen.

Bredere syreløsninger gør en forskel

I mange besætninger løses udfordringerne via en tilsætning af syre til foderet og vandet. Vi har set et skifte væk fra den billige myresyre over mod bredere syreløsninger. Her er Nutrimin godt kørende med de mere sofistikerede Nutri Novo- og Selko syrer. Bredere syreløsninger gør en forskel

Rigtig gerne et fælles dyrlæge-konsulentbesøg

Forud for de valgte løsninger, ligger en grundig afdækning af de enkelte kunders sundhedsstatus, smittetryk og produktionssystem som sådan. Almindeligvis baseret på et besætningsbesøg. Rigtig gerne et fælles dyrlæge-konsulentbesøg

Nedenstående er de pt. 4 mest solgte NutriKonc løsninger

 1. NutriKonc 35 Plus – 135 gram fordøjeligt råprotein:
  Nutrimins gennem tiders mest succesfulde fravænningsblanding. Og stadigvæk et sikkert hit.

 1. NutriKonc 36 Safe – 129 gram fordøjeligt råprotein:
  Non-zinkudgaven af Nutrikonc 35 Plus. Safe sortimentet er med moderat indhold af protein, samt et lidt højere niveau af hjælpe stoffer. Her accepteres typisk en lidt lavere tilvækst og et nødvendigt moderat forbrug af medicin omkring foderskift. Safe sortimentet udgør ca. 40 % af salget i dag.

 1. NutriKonc 40 Care – 125 gram fordøjeligt råprotein:
  Skåneudgaven af ovenstående NutriKonc 36 Safe. Care sortimentet er udviklet i samarbejde med vores hollandske kollegaer, der har flere års erfaring med zinkfri fodring. Det er blandinger med lavt indhold af protein og højt indhold af hjælpestoffer. Med Care blandingerne løser vi de hårdest ramte besætningers udfordringer.

 1. NutriKonc 40 Care Power – 120 gram fordøjelig råprotein:
  NutriKonc 40 Care Power er plasmaudgaven af ovenstående hollandske Non-zink løsning. NutriKonc 40 Care Power er den mest stabile løsning på markedet overhovedet. Iblandingen af plasma sikrer en stabil tilvækst på trods af det lave indhold af fordøjeligt råprotein.

Overordnet er overgangen til fravænning uden brug af medicinsk zink således gået ganske smertefrit hos Nutrimins kunder. Samtidig samler vi stadig erfaring hver eneste dag.
Lad os dele vores oplevelser omkring overgangen til fravænning uden brug af medicinsk zink.

Slå på tråden til Nutrimin og lad os få en snak om smertefri fravænning.

Udgivet d. 10. marts 2023 af

Anders Hedegaard
Anders Hedegaard
Faglig chef, svin