Fra Goldko til Guldkalv

Sikring af guldkalven starter, før kalven bliver født. Derfor er goldkøerne den gruppe, der bør have størst opmærksomhed. Det er her, grundlaget for en høj topydelse skal forberedes. Det er vigtigt, at grovfoderet har en god foderværdi, og at rationener rigtig afstemt, så immunsystemet bliver styrket. Få din fodringskonsulent til at afstemme goldration eller kontakt Nutrimin. Vi leverer den rigtige goldko mineralblanding afstemt efter din goldkostrategi, så koen får den bedste start på næste laktation.

Det er meget vigtigt, at kalven får den bedste start på livet. Det sker gennem høj kvalitet af råmælken, som yder en beskyttelse mod staldmiljøet på bedriften, og dermed styrker kalvens immunforsvar. Her vil vi gerne byde ind med vores viden.

For at få kalven sikkert fra start anbefaler vi:

Straks efter fødsel tildeles kalven Calf Protector, en pasta, som er høj på energi og høj på IGG., som støtter immunforsvaret samt minimerer effekten af sygdomsfremkaldende bakterier. Der tildeles højt indhold af vitaminer A, B12, C, E, samt indhold af organiske mikromineraler, som kalven er i stand til at udnytte.

Af den første udmalkning tildeles kalven 2,5 L frisk råmælk indenfor 15 minutter efter malkning, hvilket sikrer en høj kvalitet af råmælken. Råmælken bliver hurtigt forurenet, hvis mælken står for længe efter udmalkning. Til råmælken tilsættes mellem 0 og 250 gram Bimulac Ekstra, alt efter indhold af IGG. Herefter er kalven optimalt dækket ind med vitaminer, mikromineraler, som anbefaledes på minimum 250 IGG.

Efter råmælken skiftes til Mælkeerstatning Supreme S60 Bio, som er baseret på 60% skummetmælkspulver, organiske mikromineraler og gærproduktet mos, der beskytter de positive mælkesyrebakterier, samt hæmmer de patogene bakterier. Der kan forventes en synlig effekt ved brug af Nutrimins nye mælkeerstatning.

Kom ind på vores stand 312 på AgroNord, hvor vi glæder os til at fortælle dig meget mere om vejen fra ”Goldko til Guldkalv”. Her har vi også et godt tilbud, som du får svært ved at sige nej tak til.

Erik Løvfeldt Jørgensen
Salgskonsulent, kvæg