Generer fluerne dine kvier og goldkøer?

Kvier på græs og goldkøer kan være frygteligt generet af fluer. Særligt i varme år, hvor der efter tørke kommer en periode med høj luftfugtighed.

Gennem tiderne har man prøvet meget for at afhjælpe problemet. Én af de løsninger, der ser ud til at bide sig fast, er tilsætning af hvidløg til foderet.

Hvidløg til kvier på græs

Nutrimin har lavet en mineralblanding til kvier på græs, der indeholder hvidløg. Blandingen indeholder 10% grønpiller. De er tilsat for at lokke kvierne til, så de æder nok mineraler til at sikre mineralbehovet og effekt af hvidløgene. Denne NutriMix Opdræt med hvidløg indeholder ikke vitaminer, men den forsyner kvierne med makromineraler. Det gælder både magnesium, fosfor og natrium. I år har vi forstærket blandingen med organisk selen og IntelliBond kobber. Den er godkendt til økologisk brug.

Hvidløg til goldkøer

Goldkøerne er også ofte plaget af fluer. Både de økologiske på græs, men også de konventionelle goldkøer på stald. Ved goldkøerne lurer risikoen for infektioner i yveret, hvis fluerne angriber pattespidserne. Så her er det ekstra vigtigt at holde fluerne væk.

BoviFlex Gold Mos Hvidløg Green indeholder 10% grønpiller for at øge smagbarheden. Blandingen er med organisk selen, og er boostet med AO-Mix, der er naturlige antioxidanter. Desuden forsyner den koen med IntelliBond zink og kobber. Det sikrer en god optagelse af mineraler, der ikke forstyrrer fordøjelsen i vommen. Mineralblandingen indeholder levende gærceller i form af Biosprint og TeknoMos. Godkendt til økologisk brug.

Slikbaljer med hvidløg

Nutrimin forhandler også slikbaljer med hvidløg. MasterLick Summer Garlic Nature sælges i en 20 kg balje og i en 80 kg balje. Der er en god ædelyst til baljerne, de smelter ikke i solen, regner ikke væk og så sidder de fast i baljen til det sidste, så der ikke er spild.

Hvidløg har andre fordele

Hvidløg hjælper også koen/kvien på andre måder. Det er velkendt, at hvidløg har en antiinflammatorisk effekt. Det vil sige at hvidløg hæmmer betændelsestilstande i kroppen. Den er også beskrevet som antioxidant.

Hobro Dyrskue


En festlig dag på Hobro Dyrskue

By og land mødtes til årets dyrskue i Hobro, der derved var rammen om en festlig dag.

Kvæggruppen fra Nutrimin A/S vil gerne takke alle, der besøgte os på vores stand.
Tak for en god faglig snak om de glæder og udfordringer, der er i landbruget.
Lige nu trykker varmen.
Netop derfor var der særlig stor interesse for vores tørsyre Heat Stop til brug i fuldfoderet mod varmedannelse.

Tak for besøget!

Udgivet d. 23. juni 2023 af

Erling Mikkelsen
Erling Mikkelsen
Produktkonsulent, kvæg