Praktikant fra Erhvervsakademiet Aarhus

Mit navn er Frederikke Spanggaard og sidste år valgte jeg, at starte på studiet til jordbrugsteknolog med kvæg i speciale. Interessen for kvæg kommer fra, at jeg altid har været glad for dyr, især heste, og da jeg hørte om EUX landmand, tænkte jeg, at det lød som et godt match for mig, og har nærmest siden arbejdet omkring dyrene. Valget om at videreuddanne mig, er fordi jeg elsker at kunne nørde i de små detaljer og for at opnå en større og stærkere viden.

I forbindelse med jordbrugsteknologuddannelsen skal vi ud i 14 dages praktik imellem 2. og 3. semester. Valget om at prøve at se hvordan det foregår på mineralmarkedet, kommer af, at selvom det er en lille del af fodret, spiller det en enorm vigtig rolle for produktionen. I løbet af min praktik har jeg primært været sammen med den faglige chef for kvæg Anders Bisgaard Møller og salgskonsulent Martin E. Olesen. Det har været nogle lærerige dage, som har bestået af skiftevis tid på kontoret og gårdbesøg – og så havde de et forsøg vedrørende en PitStop blanding, som jeg fik æren af at lave. Derudover har jeg hørt lidt hvad andre medarbejders arbejdsopgaver består af og set produktionen.
I løbet af praktikken har jeg allerede kunne anvende noget af det, vi har lært på uddannelsen, men også lært endnu mere. Praktikken har givet mig en endnu større viden om mineraler, men også givet nogle hyggelige dage i en behagelig og åben virksomhed, hvor man hurtigt føler sig velkommen.

Jeg har igennem praktikken fået bekræftet, hvor vigtigt det er, at koen tildeles den rette mængde vitaminer, mikro- og makromineraler for at koens biologiske processer kan forløbe rigtigt og derved give grundlag for en god produktivitet og sundhed.

Jeg vil gerne sige tusind tak til Nutrimin, for at jeg måtte komme i praktik ved dem! Det har været fedt at få lov til at være med i hele processen fra problemstilling til ny mineralblanding. Og det fedeste har været at høre nogle af de succeshistorier, som er kommet igennem nye mineralblandinger – det bekræfter mig endnu mere i, at dette er en vej, jeg ikke er færdig med at udforske.

Vi fra Nutrimin siger tak til Frederikke for to gode uger! Og ønsker hende al held og lykke med sin uddannelse.

Udgivet d. 11. august 2023 af

Frederikke Spanggaard
Praktikant