Vejret er varmere, og fluerne sværmer omkring ørerne på køerne…

Hos småkalvene er det vigtigt at forebygge mod fluer. Fluer blandt andre kan være smittebærere af campylobacter, som kan give mave-tarminfektion. En mave-tarminfektion kan give urolig mave med afmagring til følge. Kalvene bliver også meget urolige, når fluerne generer dem, og det kan stå på frem til januar/februar måned.

Heldigvis findes der midler, der kan være med til at bekæmpe det!

Hos ungdyrene er stikfluerne en udfordring. Her kan det være en god løsning at tilsætte hvidløg i mineralerne. *Hvidløgets indhold af svovl bliver ikke nedbrudt efter indtagelse men bevæger sig i stedet ud i blodbanerneog derfra ud gennem svedkirtlerne og giver ubehagelig ånde og lugt, som kan være med til at holde fluerne på afstand.

Hos malkekøerne kan hvidløg bidrage til, at køerne er mindre generet af fluer, og dermed bliver mere rolige i malkestalden og i robotterne, hvor køerne i modsat fald kan finde på at sparke malkemaskinerne af.

Vi har i de seneste år i Nutrimin fået gode tilbagemeldinger fra vores kunder om brugen af hvidløg i mineralblandinger. Derfor tilbyder vi også i år en opdrætsblanding tilsat hvidløg. Til mælkekøerne kan man købe rent hvidløgsgranulat eller en færdig mineralblanding tilsat hvidløg. Vi har også økologisk hvidløgsgranulat.

Kontakt vores kvægteam og få vores anbefalinger om den rette dosis af hvidløg – vi står klar til at vejlede dig!

Erik Løvfeldt Jørgensen
Salgskonsulent, kvæg
Martin Olsen
Salgskonsulent, kvæg